Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Agencije [ Objavio: O.Z. ]

10. 06. 2017. 09:42 >> 09:16
1

U NOVOJ VLADI

Mej zadržala najvažnije ministre

Britanska premijerka Tereza Mej nije promijenila najvažnije ministre u novoj Vladi, među kojima su ministar finansija Filip Hamond i šef diplomatije Boris Džonson.

Kako je saopšteno juče iz njene kancelarije, dan nakon parlamentarnih izbora u Velikoj Britaniji, i ministarka unutrašnjih poslova Amber Rad, ministar odbrane Majkl Felon i ministar za pitanje Bregzita Dejvid Dejvis ostaće na svojim funkcijama.

Za Hamonda se spekulisalo da bi mogao biti promijenjen u slučaju ubjedljive pobjede, ali su rezultati izbora ograničili prostor Tereze Mej za manevre.

"Večeras neće biti novih imenovanja ministara", navodi se u saopštenju britanske premijerke.

Mej planira da sarađuje s Demokratskom unionističkom partijom iz Sjeverne Irske kako bi obezbijedila većinu u parlamentu.

Kako su agencije prethodno prenijele, Mej je danas, nakon prijema kod kraljice Elizabete Druge u Bakingemskoj palati, rekla da će formirati novu Vladu koja će obezbijediti sigurnost i voditi Veliku Britaniju u pregovorima s Evropskom unijom, kako bi se obezbijedio uspješan sporazum o Bregzitu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније