Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

09. 06. 2017. 10:15 >> 09:47

PROTIV ID

Nastavljaju se borbe za Raku

Arapsko-kurdske sirijske snage potpomognute međunarodnom koalicijom predvođenom SAD nastavljaju danas napredovanje ka sjevernom iračkom gradu Raki, glavnom uporištu Islamske države u Siriji.

 

  

 

U vazdušnim udarima koalicije predvođene SAD noćas je ubijeno najmanje 17 civila, prema sirijskoj opozicionoj Opservatoriji za ljudska prava sa sjedištem u Velikoj Britaniji.

Opservatorija je javila da je u bombardovanju koalicije poginulo osam civila u utorak i 21 civil u ponedjeljak Sedam mjeseci od početka ofanzive na Raku, koja je omogućila zauzimanje područja u istoimenoj provinciji, sirijske demokratske snage, koju čine arapsko-kurdski borci, saopštile su u utorak da su krenule u "veliku bitku" za preuzimanje samog grada.

Borba za Raku predstavlja jedan od glavnih ratnih frontova u Siriji, u kojoj je poginulo više od 320.000 ljudi od izbijanja sukoba u martu 2011. godine.

Portparol Sirijskih demokratskih snaga (SDF) rekao je da njihove trupe napreduju i da snage međunarodne koalicije sa njima rade efikasno na terenu.

Međunarodna koalicija potvrdila je da je u srijedu izvela 22 vazdušna napada na položaje Islamske države kod Rake.

Prema ranijim navodima Pentagona, "stotine" američkih vojnika učestvuju u ofanzivi na Raku.

Američka vojska je rasporedila artiljeriju blizu Rake da podrži Sirijske demokratske snage. U borbama učestvuju i američki helikopteri "apači".

Ekstremisti su zauzeli Raku 2014. i ona je postala simbol strahota koje sprovode pripadnici Islamske drđave, kao i baza za planiranje napada u inostranstvu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније