Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

22. 06. 2013. 15:10 >> 15:10

BORBA ZA ŽIVOT

Mandela danima u besvjesnom stanju?

Američka TV mreža CBS javila je da je Nelson Mandela već danima u besvjesnom stanju, dok je predsjednik Južne Afrike Tabo Mbeki saopštio da se slavni borac protiv aparthejda oporavlja.

 

 

Predsjednik koji je naslijedio Nelsona Mandelu, Tabo Mbeki, rekao je da se zdravlje njegovog prethodnika popravlja, dok američka TV mreža CBS otkriva da je Mandela već danima u besvjesnom stanju.

Izvori CBS-a saopštili su da Mandelina jetra i bubrezi funkcionišu sa svega 50 odsto kapaciteta, kao i da je imao operaciju, jer mu je perforirao čir. Bivši predsjednik Južne Afrike, navodno, danima nije otvorio oči.

Portparol predsjednika Južnoafričke Republike je danas saopštio da su se ambulantna kola, koja su prevozila Nelsona Mandelu do bolnice prije dvije nedjelje, pokvarila, pa je bivši predsjednik morao da bude prebačen u drugo vozilo po hladnoći.

On je potvrdio da je vozilo imalo problem sa motorom i da je bivši predsjednik prebačen u drugo vozilo, ali je istakao da ikona borbe protiv aparthejda nije bila ugrožen, jer je neprestano bio okružen medicinskim sestrama, javio je BBC, dok su izvori CBS-a otkrili da je Mandela na drugo vozilo morao da čeka čak 40 minuta, kao i da je to moglo da utiče na razvoj njegove zdravstvene situacije.

Mandela (94) primljen je u bolnicu u Pretoriji zbog plućne infekcije u ranim satima 8. maja. Zvaničnici ističu da je njegovo stanje stabilno, ali i dalje ozbiljno. Ovo je četvrti put od decembra da je Mandela, koji sljedećeg meseca puni 95 godina, u bolnici.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније