Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

06. 06. 2017. 17:05 >> 16:38
2

IZNAD BARENCOVOG MORA

Ruski lovac presreo norveški vojni avion

Ruski lovac "Mikojan MiG-31" presreo je danas norveški protiv-podmornički ratni avion "P-3C Orion" iznad Barencovog mora u blizini ruske granice, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane, a prenosi Tass.

To je drugo rusko presretanje aviona iz neke članice NATO u današnjem danu, pošto su Rusi prethodno nad Baltičkim morem presreli američki strateški bombarder "B-52" koji je letio blizu vazdušnog prostora Rusije.

Pošto mu se ruski lovac približio, norveški avion je promijenio kurs i udaljio se od ruske granice, navodi se u saopštenju.

Rusko Ministarstvo je saopštilo da je norveški avion primijećen danas oko 12.30 po moskovskom vremenu kako leti uz granicu Rusije s isključenim uređajem za identifikaciju aviona, prenosi Tass.

"Posada presretača približila se meti na bezbjednoj distanci i vizuelno je identifikovala kao protiv-podmornički ratni patrolni avion 'P-3C Orion' Norveškog ratnog vazduhoplovstva. Pošto je norveški avion promijenio rutu leta i odletio od granice Ruske Federacije, lovac 'MiG-31' vratio se na aerodrom", navelo je rusko Ministarstvo odbrane.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније