Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

06. 06. 2017. 14:51   >>  14:29

ERDOGAN PORUČUJE

"Diplomatijom riješiti katarsku krizu"

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan, blizak saveznik Katara, saopštio je danas da je preduzeo "diplomatske napore" za rješavanje novonastale krize između Katara i drugih arapskih zemalja, na čelu sa Saudijskom Arabijom.

"Erdogan je uložio diplomatske napore u rješavanje spora između prijatelja i braće, u duhu svetog mjeseca Ramazana", izjavio je porparol Predsjedništva Turske Ibrahim Kalim.

On je rekao da je Turska spremna da narednih dana i sedmica radi na rješavanju krize, apelujući na zemlje Zaliva da sve "probleme riješe putem pregovora, dijaloga i komunikacije".

Kako je javila turska državna agencija Anadolija, Erdogan je juče razgovarao s katarskim emirom, šeikom Tamimom ben Hamadom al Tanijem, sa saudijskim kraljem Salmanom, s kuvajtskim emirom, sa šeikom Sabahom al Ahmadom al Sabahom, kao i s predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom.

Saudijska Arabija i pet njenih saveznika, među kojima i Egipat, prekinuli su u ponedjeljak diplomatske odnose s Katarom i izolovali ga saobraćajno i ekonomski, optužujući taj mali emirat za podršku terorizmu.

Turska, koja ima dobre odnose sa svim zemljama Zaliva, često je, kao i Katar, na meti kritike da podržava razne grupe povezane sa islamističkim Muslimanskim bratstvom u Egiptu i drugim arapskim zemljama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније