Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

05. 06. 2017. 13:53 >> 13:25

TERORIZAM

Nova hapšenja zbog napada u Londonu

Britanske vlasti pretresle su danas dva stana i uhapsile "određen broj" ljudi u okviru istrage terorističkog napada u Londonu kojem je ubijeno sedam, a povrijeđeno 48 osoba.

 

 

 

Napad se desio u subotu uveče kada se kombi s tri napadača popeo sa kolovoza na trotoar Londonskog mosta i počeo da gazi prolaznike.

Neposredno poslije toga napadači su napustili kombi i velikim noževima izboli prolaznike u obližnjem prometnom dijelu grada Borou market, gdje se nalaze brojni restorani i barovi.

Policija je u roku od osam minuta ubila svu trojicu napadača koji su na sebi imali pojaseve kakve nose bombaši-samoubice, ali u njima nije bilo eksploziva, već im je cilj bio da izazovu paniku i strah.

Džihadisti Islamske države preuzeli su odgovornost za napad koji se dogodio nekoliko dana prije parlamentarnih izbora u Velikoj Britaniji, kao i za prethodna dva napada u posljednja dva i po mjeseca, izvedena u Mančesteru i Londonu.Londonska policija je saopštila da su identiteti napadača utvrđeni, ali njihova imena nijesu saopštena, a

nije rečeno ni da li su napadači bili poznati policiji.Policija je juče uhapsila pet muškaraca i sedam žena u okviru istrage o potencijalnim vezama s trojicom ubijenih napadača.

Od 12 privedenih osoba, starosti od 19 do 60 godina, jedna je puštena na slobodu.

Većina stanica Londonskog metroa u dijelu grada u kojem se desio napad danas je ponovo otvorena za saobraćaj.

Britanska premijerka Tereza Mej osudila je "zlu ideologiju islamskog ekstremizma" i dodala da će parlamentarni izbori biti održani po planu, u četvrtak 8. juna i da se predizborna kampanja danas nastavlja.

Među žrtvama napada su i jedan Francuz i Kanađanin. U napadu je povrijeđeno nekoliko stranaca - sedam Francuza, od kojih su četiri u teškom stanju, dva Njemca i po jedan državljanin iz Australije i Španije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније