Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

21. 06. 2013. 18:36 >> 18:37

POLITIČKI VAKUUM

Putin: Što ako Asada zamijene ekstremisti?

Rusija brine da bi u Siriji mogao da nastane politički vakuum ukoliko sirijski predsjednik Bašar el Asad sada ode s vlasti, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin. Taj vakuum mogli bi da popune ekstremisti, upozorava Putin.

 

 

"Zabrinuti smo zbog mogućnosti pojave političkog vakuuma ukoliko se sada donesu neke odluke o promjeni vlade u Siriji", rekao je Putin novinarima na zajedničkoj konferenciji za novinare sa njemačkom kancelarkom Angelom Merkel u Sankt Peterburgu.

"Ako Asad danas ode i pojavi se politički vakuum, ko će ga popuniti? Možda terorističke organizacije", rekao je Putin, prenosi Rojters.

Putin je ranije danas stao u odbranu ugovora o prodaji ruskog oružja režimu u Siriji, ističući da Zapad ne bi trebalo da šalje oružje pobunjeničkim snagama među kojima ima terorističkih grupa.

Putin i Merkelova učestvuju na Međunarodnom ekonomskom forumu u ruskom gradu.

Govoreći o investicijama Putin je rekao da će najmanje polovina od 86,7 milijardi dolara iz crnog fonda biti upotrijebljeno za izgradnju novih auto-puteva u okolini Moskve, brze pruge koja će povezivati Moskvu i Kazanj čija će dužina biti 735 kilometara i obnovu Trans-sibirske željeznice.

Putin nije rekao koliko dugo će biti potrebno za realizaciju svih tih projekata. Dodao je da novac iz crnog fonda, u koji država ulaže od dobiti od prodaje nafte i gasa, ne bi trebalo trošiti na "sitne stvari".

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније