Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

30. 05. 2017. 14:31   >>  14:04 3

OCJENA KANCELARKE

Merkel: Važne su SAD ali ima i druga strana

Njemačka kancelarka Angela Merkel ocijenila je danas da su odnosi njene zemlje sa SAD od "izuzetnog značaja", ali da je isto tako važna saradnja i sa drugim ključnim državama.

 

 

 

Merkel je ukazala na značaj transatlanskih odnosa poslije sastanka sa premijerom Indije Narendom Modijem, na kome je razgovarano o proširenju saradnje dvije zemlje u oblasti digitalne politike, razvoja i obrazovanja.

Ona je u nedjelju izjavila da se u posljednjih nekoliko dana pokazalo da su prošla vremena u kojima je EU "mogla potpuno da računa na druge", prvenstveno misleći na SAD i Veliku Britaniju.

Njemačka kancelarka je pozvala EU na jedinstvo i dodala da Evropljani moraju da preuzmu sopstvenu sudbinu u svoje ruke.

Istakla je da evropski kontinent mora više da se angažuje na međunarodnoj sceni, navodeći sukobe u Ukrajini i Libiji i migrantsku krizu.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније