Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

21. 06. 2013. 09:08 >> 09:08

STOTINE POVRIJEĐENE

Prva žrtva brazilskih protesta

Sinoć je, tokom demonstracija nezadovoljnih građana, u Brazilu poginuo jedan mladić.

 

Incident se dogodio u gradu Ribeiro Preto, kada je mladića(18) pregazio vozač koji je pokušao automobilom da zaobiđe grupu demonstranata. Udario je u još dvije osobe.

Sinoć se u Rio de Žaneiru okupilo oko 300 000 lljudi, koji su se sukobili sa policijom. Oko 60 osoba je povrijeđeno, a demonstranti su pljačkali prodavnice i razbijali izloge cijele noći.

U prijestonici Braziliji demonstranti su napali zgradu Ministarstva vanjskih poslova, ali su spriječeni da uđu intervencijom policije. Na zgradi je razbijeno 55 prozora, a razbijena su stakla i na katedrali u Braziliji. Preko  50 ljudi je povrijeđeno u neredima.

 U  Salvadoru de Bahiji, grupa demonstranata je zapalila autobus Međunarodne fudbalske federacije (FIFA).

Protesti u Brazilu su počeli prije desetak dana, zbog povećanja cijene javnog prevoza, ali su se ubrzo pretvorili u demonstracije zbog visokih poreza, korupcije i lošeg zdravstva i obrazovanja.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније