Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

25. 05. 2017. 12:30 >> 12:03
1

BEZ JAVNOSTI

Tramp na sastanku sa vođama EU u Briselu

Predsjednik SAD Donald Tramp sastao se danas u zgradi EU u Briselu sa evropskim zvaničnicima Donaldom Tuskom i Žan-Klodom Junkerom, Razgovor je trajao nešto duže od sat, a poslije sastanka nije bilo izjava i saopštenja.

 

 

 

Tramp je zatim otišao na ručak sa francuskim predsjednikom Emanuelom Makronom.Američki predsjednik u zgradi EU u Briselu prvo je razgovarao sa predsjednikom Evropskog saveta Donaldom Tuskom i predsjednikom Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom, a kasnije su se pridružili predsjednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani i šefica evropske diplomatije Federika Mogerini.

Tramp će kasnije danas učestvovati na sastanku sa šefovima država i vlada NATO u novom sjedištu Alijanse u Briselu. Njegov prvi sastanak s evropskim vođama odvijao se u kontekstu nesigurnosti oko evropske politike novog šefa Bijele kuće.

Tramp se javno zalagao za raspad Unije kada je Velika Britanija glasala da napusti EU prošlog ljeta.

Nekoliko dana prije preuzimanja dužnosti on je rekao da će i druge zemlje napustiti EU sljedeći primjer Londona i Bregzita.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније