Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

25. 05. 2017. 08:43   >>  08:16 6

NE PRIHVATA UCJENE

Šidlo: Evropo, digni se sa koljena

Poljska premijerka Beta Šidlo izjavila je danas da Poljska neće prihvatiti da je Evropska unija ucjenjuje da prima izbjeglice, da odbija da učestvuje "u ludilu" briselskih elita i utopiji otvorenih granica, a Evropu pozvala da se posle napada u Mančesteru digne sa koljena jer će u suprotnom ubuduće svakodnevno oplakivati svoju djecu.

 

 

 

 

"Imam dovoljno hraborsti da postavim političkim elitama u Evropi pitanje: Kuda idete? Kuda smjeraš Evropo? Digni se sa koljena, trgni se iz letargije jer ćeš u suprotnom ubuduće svakodnevno oplakivati svoju djecu", kazala je poljska premijerka tokom debate u Sejmu.

Poslanici poljskog parlamenta raspravljali su juče o sasvim drugim temama - o smjenjivanju poljskog ministra odbrane Antonija Maćereviča na zahtjev opozicije i o brutalnosti poljske policije povodom afere zbog ubistva jednog uhapšenog Poljaka policijskim paralizerom tokom brutalnog saslušanja u Vroclavu.

Beata Šidlo optužila je evropske zvaničnike da zaslijepljeni političkom korektnošću ne vide najveću prijetnju po evropsko zajedništvo, kako je kazala, utopiju nekontrolisanog otvaranja granica, javlja poljska državna televizija TVP.

"Poljska ne pristaje ni na kakve ucjene od strane EU. Nećemo učestvovati u ludilu briselskih elita. Mi želimo da pomažemo ljudima, ne političkim elitama. Vlada stranke Pravo i Pravda smatra da je pomoć najefikasnija tamo gdje je problem počeo. Želimo da pomažemo i povečaćemo humanitarnu pomoć", kazala je Beata Šidlo.

Poljsku opoziciju optužila je da zahtjevom da se smijeni ministar i da se istraži afera oko brutalnosti tokom saslušanja u poljskim policijskim stanicama ugrožava bezbjednost Poljaka i Poljakinja, posebno nakon terorističkog napada u Mančesteru.

"Bezbjedna Poljska je veliki zadatak i ne smije se zloupotrebljavati za tekuće političke izgrede.Ne smije se to raditi, mir i bezbjednost ne smiju nikada da budu taoci političkog cinizma. Mi obnavljamo postepeno bezbjednost i nećemo dopustiti da poljska djeca ne mogu bezbjedno da odu u klub, školu ili na igralište", kazala je poljska premijerka.

Opoziciona stranka Savremena podnijela je sinoć zahtjev Odboru za etiku Sejma poljskog parlamenta da premijerku kazni zbog vrijedjanja saveznika i partnera u Evropi i toga što, kako je navedeno, sramno povezuje teroristički napad u Mančesteru sa raspravom o smjenjivanju ministra odbrane.

"Ne može to tako da bude da poljska premijerka vrijeđa sve - opoziciju, Poljake, Poljakinje, Evropljane. Beata Šidlo postaje poljska Marin le Pen", kazala je poslanica Joana Šojring Vilus, javlja poljska privatna televizija TVN24.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније