Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

24. 05. 2017. 18:43   >>  18:16 1

OTAC NAPADAČA

Otac napadača kaže da mu je sin nevin

Otac navodnog napadača u areni u Mančesteru negirao je da je njegov sin povezan sa ekstremistima i sa samoubilačkim napadom u kome je poginulo 22 ljudi.

Ramadan Abedi rekao je danas da je prije pet dana razgovarao sa svojim 22-ogodišnjim sinom Salmanom Abedijem, i da se on pripremao da posjeti Saudijsku Arabiju i da je zvučao "normalno", prenosi agencija AP koja je s njim razgovarala telefonom iz Tripolija.

Stariji Abedi je rekao da je njegov sin posjetio Libiju prije mjesec i po dana. On je rekao u telefonskom razgovoru sa agencijom AP "Mi ne vjerujemo u ubijanje nedužnih. Mi nijesmo takvi".

On je rekao da je njegov stariji sin Ismail uhapšen u Engleskoj u utorak ujutro.

Prema njegovim riječima Salman je planirao da iz Saudijske Arabije dođe u Libiju da provede sveti mjesec Ramazan sa svojom porodicom.

Stariji Abedi je pobjegao iz Tripolija 1993. kada su bezbjednosni zvaničnici tadašnjeg libijskog vođe Moamera Gadafija izdali nalog za njegovo hapšenje i poslije je zatražio politički azil u Britaniji. Sada je administrativni šef Centralnih bezbjednosnih snaga u Tripoliju.

Vlasti Velike Britanije identifikovale su bombaša-samoubicu iz Mančestera, koji je usmrtio 22 osobe, kao Salmana Abedija. Oni su ocijenili da vjeruju da nije djelovao sam, i juče su uhapsili jednu osobu, a danas još troje u vezi sa tim napadom.

Bivši libijski bezbjednosni zvaničnik rekao je za AP da je otac navodnog bombaša u Mančesteru član sada rasformirane libijske grupe koju podržava Al Kaida.

On je rekao da je lično poznavao Ramadana Abedija, oca Salmana Abedija, i da je stariji Abedi bio član Libijske islamske borbene grupe tokom 1990-ih koja je imala veze sa Al Kaidom. Taj zvaničnik je rekao da je stariji Abedi pripadao salafističkom džihadističkom pokretu, najekstremnijem ogranku salafističkog pokreta, navodi agencija AP.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније