Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

24. 05. 2017. 17:57 >> 17:30
1

BRITANSKA POLICIJA

Istražuju "mrežu" osumnjičenu za napad

Britanska policija je saopštila danas da istražuje "mrežu" koja je osumnjičena za napad u Mančesteru u kojem su ubijene 22 osobe.

Potvrđeno je da je među žrtvama napada koji je izveden ponedjeljak u koncertnoj dvorani u Mančesteru bila i jedna policijska službenica koja nije bila na dužnosti, prenio je BBC.

Bombaš samoubica Salman Abedi raznio se na koncertu pjevačice Arijane Grande, nakon čega su uhapšene četiri osobe, uključujući 23-godišnjeg brata napadača.

Nivo prijetnje od terorizma povećan je na najviši, takozvani "kritični", što znači da su mogući novi napadi, i pripadnici vojske su raspoređeni na ključna mjesta, navodi BBC.

Britanska ministarka unutrašnjih poslova, Amber Rad navela je da je napad u Mančesteru "sofisticiraniji" od pojedinih napada koji su izvedeni ranije, ocijenivši da bombaš samoubica vjerovatno nije djelovao sam.

Od 64 povrijeđenih osoba u napadu, 20 je u kritičnom stanju, od kojih je 12 djece.

Počinilac napada, identifikovan kao 22-ogodišnji Salman Abedi, Britanac libijskog porijekla, imao je potvrđene veze sa ekstremističkom organizacijom Islamska država "i bez sumnje" je prošao preko Sirije, rekao je ranije danas francuski ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolom.

Odgovornost za napad preuzela je Islamska država.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније