Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila: M.M.Lj. [ B92/Tanjug ]

23. 05. 2017. 11:44 >> 11:17

PRVA ŽRTVA TINEJDŽERKA

Potraga za nestalom djecom

Korisnici društvenih mreža pomažu u potrazi za osobama nestalim poslije eksplozije u Mančesteru. Objavljuju se fotografije i imena. Među nestalima i djeca.

 

Gradska uprava i gradonačelnik Endi Barnam su među mnogobrojnim korisnicima Tvitera koji preko haštaga Mising in Mančester pokušavaju da pomognu ljudima koji traže nestale članove porodice i prijatelje, prenosi AP.

Među nestalima je i 15-godišnja Olivija Kempbel, čija majka Šarlot Kempbel kaže da je njena ćerka prisustvovala koncertu Arijane Grande sa školskom drugaricom koja je pronađena i prebačena u bolnicu.

Olivija je, međutim, nestala, a kući se javila pred sam početak koncerta. "Zvala sam bolnice, sve lokacije i hotele u koje su, kako sam čula, neka djeca odvedena, zvala sam i policiju. Ako iko vidi Oliviju, pozajmite joj telefon, ona zna moj broj", rekla je majka nestale djevojčice za Aj-Ti-Vi.

Na kraju koncerta u gradskoj Areni u Mančesteru sinoć je došlo do eksplozije, pri čemu su poginule 22 osobe, dok je 59 njih povrijeđeno. Među stradalima su i djeca.

 

Na video snimku se može videti kako hiljade uplakanih izlaze iz Arene, mnogi obliveni krvlju, a na društvenim mrežama su se pojavili navodi da je više od 50 djece, koja su ostala na stadionu bez odraslih, odvedeno u obližnji hotel "Holidej in", prenosi "Dejli mejl".

Takođe, jutros je identifikovana i prva žrtva napada u Mančesteru. Riječ je o 16-godišnjoj Georgini Kalandar.

Britanska policija označila je ovaj događaj kao teroristikčki napad. A odgovornost za njega jutros je preuzela Islamska država.

 

Ovo je drugi napad u Velikoj Britaniji u ovoj godini. U napadu ispred Vestminstera u centru Londona 22. marta ove godine kada je Britanac Halid Masud automobilom uletio među pješake povrijeđeno je više od 50 ljudi, a četvoro je ubijeno. Masud je tokom napada ubijen, a odgovornost za napad preuzela je Islamska država.

Evropa se tokom proteklih nekoliko godina suočila sa više terorističkih napada, počevši od napada na Šarli Ebdo u januaru 2015. godine. Potom se u novembru iste godine dogodio napad na Bataklan, takođe u Parizu. U martu 2016. teroristički napad dogodio se u Briselu, u julu u Nici, a za katolički Božić te godine u Berlinu. Tokom novogodišnje noći teroristički napad dogodio se u Istanbulu.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније