Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Izvor: B92, Objavio: I. P. ]

22. 05. 2017. 13:12 >> 12:45
1

LE PEN ODUSTALA

Neće bit Fregzita

Liderka francuske partije ekstremne desnice Nacionalni front, Marin Le Pen, odustaje od svoje ideje da bi Francuska trebalo da napusti Evropsku uniju.

Le Pen je u petak izjavila da će njena partija započeti sa razmatranjem svog protivevropskog stava nakon što prođu parlamentarni izbori sljedećeg mjeseca.

"Neće biti Fregzita. Uzeli smo u obzir to što nam je francuski narod rekao", rekao je ekonomski strateg te partije Bernar Mono.

Mono je naveo da i dalje smatra da euro nije tehnički vrijedan, ali da nema smisla tvrdoglavo insistirati.

"Od sada će naša politika biti da pregovaramo o sporazumima sa EU koji bi nam dali veću kontrolu nad budžetom i bankarskim propisima", rekao je Mono. 

Marin le Pen je izjavila da bi joj bilo prirodno kada bi potpredsjednik Nacionalnog fronta Florijan Filipo podnio ostavku sa mjesto u partiji ukoliko bi napustila jedan od glavnih stavova koji je branila u toku neuspjele predsjedničke kampanje: odustajanje od eura. 

Ona je navela da bi "na njegov račun" išao njegov izlazak iz partije i dodala da njegovo skorašnje upozorenje o napuštanju partije ukoliko se promijeni stav o euru, nije shvatila kao "ucjenu".

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније