Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

19. 05. 2017. 20:47   >>  20:19 1

ASANŽ PORUČIO

"Važna pobjeda, ali ne opraštam"

Osnivač Vikiliksa Džulijen Asanž nazvao je kao važnom pobjedom to što je Švedska obustavila istragu protiv njega zbog navodnog silovanja.

Asanž kaže da je spreman da razgovara sa Velikom Britanijom i Sjedinjenim Američkim Državama.

"Danas je važna pobjeda za mene i sistem ljudskih prava UN, ali to nikako ne može da obriše sedam godina pritvora bez optužnice... dok su moja djeca rasla. To je nešto što ne mogu da zaboravim, ili oprostim", rekao je Asanž u Londonu, u obraćanju sa balkona ambasade Ekvadora u kojoj živi već pet godina.

Takođe je kritikovao zapadne vlade, ali je dodao da je spreman da razgovara sa Londonom i Vašingtonom.

"Moj pravni tim je kontaktirao vladu u Britaniji i nadamo se da ćemo stupiti u dijalog o tome kako dalje", rekao je on podigavši stisnutu pesnicu u znak pobjede.

On je rekao da bi bio "srećan" da razgovara o slučaju i sa američkim ministarstvom pravde uprkos tome što glavni tužilac SAD Džef Sešens kaže da je hapšenje Asanža prioritet.

Vlada Ekvadora zatražila je ranije od Velike Britanije da omogući osnivaču Vikiliksa Džulijanu Asanžu bezbjedan prolaz, kako bi mu omogućila azil u Južnoj Americi, dok je britanska policija saopštila da će on biti uhapšen ako izađe iz ambasade Ekvadora u Londonu.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније