Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

17. 05. 2017. 08:45 >> 08:18
1

POVJERLJIVE BILJEŠKE

Njujork tajms:Tramp tražio obustavu istrage FBI

Američki predsjednik Donald Trampa zatražio je od direktora Federalnog istražnog biroa (FBI) Džejmsa Komija, kojeg je smijenio prošle nedjelje, da odustane od istrage o bivšem savjetniku za nacionalnu bezbjednost Majklu Flinu, prenio je list Njujork tajms pozivajući se na Komijeve povjerljive bilješke.

 

 

Takav zahtjev od predsjednika predstavljalo bi direktno miješanje u istragu koja je u toku i eventualno ometanje pravosuđa.Majkl Flin je "dobar čovjek.

Nadam se da ćete od toga (istrage) odustati", navodno je rekao Tramp Komiju na sastanku 14. februara u Bijeloj kući, naveo je list.

Flin je 13. februara podnio ostavku poslije medijskih izvještaja da je prije inauguracije Donalda Trampa s ruskim ambasadorom razgovarao o američkim sankcijama prema Rusiji.

Bivši savjetnik je takođe pod istragom Pentagona o navodnom davanju novca kompanijama koje su povezane s ruskom vladom.

Njujork tajms je prenio da je Komi imao običaj da piše bilješke tokom razgovora s Trampom.Bijela kuća je odmah reagovala na pisanje lista navodeći da Tramp nije tražio od Komija da odustane od istrage o Flinu.

Bilješke agenata i drugih zvaničnika FBI-a često se na suđenjima koriste kao vjerodostojni dokazi.

Tramp je smjenom Komija prošle nedjelje izazvao burne reakcije na političkoj sceni u SAD.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније