Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

20. 06. 2013. 09:03   >>  09:03

ZA 10 CENTI

Brazil: Smanjena cijena karata

Vlasti Sao Paula i Rio de Žaneira su odlučile da vrate staru cijenu karata za prevoz, što je bio i zahtjev demonstranata.

 

Međutim, kako javljaju agencije, protesti su nastavljeni u gradu Niteroju.

Guverner Sao Paola, Geraldo Alkmin, je rekao da će cijenu karte vratiti na prethodnu, 10 centi manju.

 Demonstranti u većim gradovima se još uvijek nisu oglašavali povodom te odluke, ali se strahuje da bi ponovo mogli izaći na ulice jer su nezadovoljni opštim ekonomskim i socijalnim stanjem u zemlji.

 Građani Brazila najviše zamjeraju vlastima trošenje ogromne sume novca na organizaciju Svjetskog prvenstva u fudbalu, dok se socijalnim programima, zdravstvu i obrazovanju ne posvećuje dovoljno pažnje .

Sinoć je došlo do sukoba demonstranta i policije u više gradova, a policija je upotrijebila gumene metke i suzavac kako bi rastjerala nezadovoljne građane.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније