Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

15. 05. 2017. 19:25 >> 18:59
2

SAD TVRDE

"Sirijska vlada masovno ubija zatvorenike"

SAD su danas optužile sirijsku vladu da sprovodi masovna pogubljenja hiljada zatvorenika i spaljuje njihova tijela u velikom krematorijumu u zatvorskom kompleksu blizu glavnog grada Damaska.

Američki Stejt department saopštio je da se oko 50 zatvorenika dnevno obejsi u vojnom zatvoru Saidnaja, koji se nalazi oko 45 minuta sjeverno od Damaska. Kako se navodi, krematorijum se koristi da se sakriju dokazi o razmjerama pogubljenja.

"Vjerujemo da je izgradnja krematorijuma pokušaj da se prikrije broj masovnih ubistava u zatvoru Saidnaja", rekao je Stjuart Džouns, zvaničnik zadužen za Bliski istok u Stejt departmentu.

Stejt deartment je objavio fotografije snimljene iz satelita koje prema navodima američkog ministarstva pokazuju zgradu u zatvorskom kompleksu prilagođenu za krematorijum. Fotografije su snimljene tokom nekoliko godina, počevši od 2013. i ne dokazuju jasno da je zgrada krematorijum, ali pokazuju izgradnju koja odgovara zgradama za takvu upotrebu.

Predstavljajući snimke novinarima, Džouns je optužio je Siriju da sprovodi "masovna ubistva" i pozvao vlasti sirijskog predsjednika Bašara al Asada da prekinu s tim strahotama. On je rekao da je Asadova vlada pala na novi nizak nivo, uz podršku Rusije i Irana, i pozvao te dvije zemje da iskoriste svoj uticaj na sirijske vlasti da uspostave vjerodostojni prekid vatre i počnu političke pregovore.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније