Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ rts.rs ]

15. 05. 2017. 18:19   >>  17:57 1

AMERIČKI MEDIJI

Rajsova kandidatkinja za direktorku FBI-ja?

Bivša državna sekretarka SAD, Kondoliza Rajs je, prema informacijama američkih medija, moguća kandidatkinja za novu direktorku FBI, a ona u intervjuu za "Politiko" to negira tako što tvrdi da može da obavlja samo posao zbog kojeg ne bi napuštala Kaliforniju, u kojoj predaje na uglednom Univerzitetu "Stenford".

Politiko navodi da je konzervativni kolumnista Čarls Krauthamer na Foks njuzu promovisao Rajsovu kao kandidatkinju za novog šefa FBI, nedjelju dana nakon što je Tramp prošle nedjelje otpustio direktora Džejmsa Komija.

"Sve što mogu da radim iz Kalifornije, spremna sam da radim. Veoma sam srećna kao profesor", navela je glavna savjetnica za spoljnu politiku nekadašnjeg republikanskog predsjednika Džordža Buša Mlađeg koja je karijeru u Vašingtonu započela kao stručnjak za Sovjetski savez u administraciji njegovog oca.

U opširnom intervjuu za Politikov podkast Global Politiko ona je govorila o novom američkom predsjedniku Donaldu Trampu, pri čemu autorka intervjua primjećuje da se Rajsova uzdržava od kritika na račun novog šefa Bijele kuće iako je prošle jeseni zahtjevala da Tramp napusti predizbornu kampanju nakon što je u javnost procurio snimak u kojem on najprostijim izrazima govori o ženama.

Navodi se da je Tramp nedavno primio Rajsovu u Ovalnom kabinetu kako bi razgovarali o politici prema Kini i da je ona lično preporučila Reksa Tilersona, njenog prijatelja sa golf terena i bivšeg klijenta, za preuzimanje funkcije američkog državnog sekretara na kojoj je ona nekada bila.

"Mislim da, na primjer, nema ništa loše u poruci Kinezima 'ukoliko se ne pozabavite Sjevernom Korejom, mi ćemo'. Mislim da nema ništa loše u poruci Sirijcima 'nećemo da dopustimo da (hemijskim) gasom napadate sirijske bebe'. Mislim da nema ništa loše u poruci Vladimiru Putinu 'da, želim da se sastanemo, ali u odgovarajuće vrijeme'", rekla je Rajsova komentarišući prve spoljnopolitičke poteze Trampa.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније