Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

19. 06. 2013. 22:20 >> 22:20

SUZAVAC I DIMNE BOMBE

U Brazilu i danas veliki neredi

Nekoliko hiljada demonstranata blokiralo je prilaz stadionu u brazilskom gradu Fortalezi gdje bi trebalo da se igra utakmica između Brazila i Meksika u okviru Kupa konfederacija, a oko 200 demonstranata blokiralo je autoput, koji povezuje Sao Paulo i Santos.

 

 

Vlasti u Brazilu saopštile su da širom zemlje protestuje preko 15.000 ljudi, a da je u neredima policija koristila suzavac i dimne bombe, kao i da u sukobima ima povrijeđenih.

Brazilci su otpočeli proteste prije tri dana zbog povećanja cijene javnog prevoza, ali i zbog velikih poreskih opterećenja, korumpiranosti političara i loših uslova u zdravstvu i obrazovanju.

Demostranti su na ulice izašli sa zahtjevima da se novac više troši na obrazovanje i zdravlje, nego na fudbal.

Brazil večeras od 21sat igra protiv Meksika na stadionu "Novo Kastelao areni" u Fortalezi. Izgradnja stadiona koštala je 240 miliona dolara.

"Protestujemo protiv korišćenja javnih fondova za izgradnju stadiona, taj novac je trebalo da bude upotrijebljen na obrazovanje", rekao je jedan od demonstranata.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније