Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Tanjug,I.Š. ]

14. 05. 2017. 08:22 >> 07:55
1

„NOVA SPIRALA

Zaharova:Rusija će tek biti aktuelna u SAD

Vašington je obećao Moskvi da će u bliskoj budućnosti pripremiti predlog za razrješenje situacije u vezi sa ruskom diplomatskom imovinom u SAD i progonom 35 ruskih diplomata, saopštila je zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

 

 

 

Američki partneri su rekli da će u bliskoj budućnosti pripremiti svoje predloge kako bi otpočeo konkretan rad na deblokiranju ove situacije“, rekla je Zaharova u intervjuu za televiziju „Rusija 1".

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov je u srijedu u Vašingtonu razgovarao sa državnim sekretarom Reksom Tilersonom, a zatim i sa šefom Bijele kuće Donaldom Trampom, između ostalog i o problemu sa ruskim diplomatskim zdanjima u SAD, prenio je Sputnjik.

Burna reakcija američkih medija na fotografije Lavrova i Trampa pokazuje da tema Rusije ostaje za Ameriku vrlo aktuelna, smatra Zaharova.

Ovdje se očigledno vidi jednostavna istina: to su unutrašnji sporovi u SAD. Oni se neće završiti, nažalost, a najvažnije je da će u određenom trenutku oni dobiti novu spiralu zbog početka novog izbornog ciklusa, upravo u zakonodavnim organima SAD.

I tema Rusije, uzimajući u obzir da je ona bila podgrijana još za vrijeme Obaminog tima pod Klintonovom, postaće jedna od centralnih tokom izbornog ciklusa“, dodala je ona.

Zaharova je primijetila da fotografije sa sastanka Trampa i šefa ukrajinske diplomatije Pavela Klimkina koji je održan 11. maja nijesu bile teme razgovora.
„

Američki mediji nijesu postavili nijedno pitanje o objavljivanju tih fotografija: ko ih je napravio i zašto ih je objavilo Ministarstvo inostranih poslova Ukrajine, a ne i Bijela kuća“, naglasila je ona.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније