Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

13. 05. 2017. 13:59 >> 13:32

PISAC I MUZIČARI

Poziv na pružanje otpora Bregzitu

Britanski pisac Ijan Makjuan i pjevači Bob Geldof i Džarvis Koker pozvali su danas na pružanje otpora protiv istupanja Velike Britanije iz Evropske unije (EU) (Bregzit).

 

 

 

 

 "Za dvije godine ćemo imati sporazum ili ga nećemo uopšte imati. To zahtijeva saglasnost svih nas", rekao je Makjuan na konferenciji nazvanoj "Bregzit i politički bankrot" na kojem su učesnici pozvali na održavanje novog referenduma na kraju pregovora Velike Britanije i EU.

Pisac je pozvao javnost da pročita član 50 Lisabonskog sporazuma u kojem se navodi postupak izlaska iz članstva u Uniji.

"Član je veoma kratak a u njemu se ne navodi da neka država koja pokrene proceduru istupanja, na kraju napusti Uniju", rekao je Makjuan, uz ocjenu da je vrijeme da se okonča procedura islaska Velike Britanije iz EU.

Geldof je na istoj konferenciji rekao da Bregzit "mora da bude izbjegnut po svaku cijenu" i dodao da je EU omogućila mir na kontinentu tokom 70 godina.

Muzičar je prije referenduma 2016. kada su Britanci odlučili da izađu iz EU bio u kampanji za ostanak zemlje u Uniji.

Koker je takođe zatražio da se javnost založi protiv Bregzita."Otpor upravo počinje ovdje i sada.

Ne treba da dozvolimo da manjina ekstremista dominira", dodao je Koker, zvijezda brit-popa.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније