Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavio: B.V. ]

13. 05. 2017. 09:05 >> 08:39
2

TRAŽE OTKUPNINU

Sajber napad pogodio skoro cio svijet

Sajber napad koji primorava vlasnike kompjutera da plate stotine dolara otkupa kako bi bili otključani njihovi fajlovi pogodio je noćas cio svijet, javlja Bi Bi Si (BBC).

 

Zbog sofisticiranosti napada, stručnjaci vjeruju da iza napada stoji kriminalna organizacija, prenosi BBC.

F-sekjur je saopštio da je dobio izvještaje iz više od 60 zemalja.

Miko Hiponen, glavni istraživač, nazvao je ovaj napad "najvećim rensomver napadom u istoriji".

Eksperti za bezbjednost iz Kasperski laba i Avast softvera saopštili su da je Rusjia najviše pogođena, a zatim Ukrajina i Tajvan.

Glavni istraživač za bezbjednost Kasperskog Kurt Baugartner kaže da je virus preveden na nekoliko desetina jezika, pa se instrukcije za plaćanje otkupa prikazuju na jeziku na koji je podešen kompjuter.

On i drugi su rekli da ovaj virus koristi “eksploit” koji je navodno identifikovala Nacionalna agencija za bezbednost (NSA).

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније