Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

12. 05. 2017. 23:14   >>  22:50

SIRIJA

U pripremi završna bitka za oslobađanje Rake

Borci koji imaju podršku SAD u Siriji saopštili su danas da će vjerovatno u junu pokrenuti završnu bitku za oslobađanje Rake od džihadista Islamske države.

Kurdsko-arapska koalicija u Siriji ocijenila je da će američka odluka o naoružavanju njihovih snaga ubrzati poraz džihadista Islamske države u Siriji.

Ta koalicija je uz pomoć sirijskih pobunjenika u novembru pokrenula ofanzivu za preuzimanje Rake od Islamske države. Pobunjenici imaju vazdušnu podršku SAD i već kontrolišu određene zone oko Rake.

"Završna bitka biće pokrenuta početkom ljeta", naveli su predstavnici te koalicije i dodali da još nijesu dobili američko naoružanje.

Administracija američkog predsjednika, Donalda Trampa saopštila je nedavno da će naoružavati kurdske borce u Siriji "koliko bude potrebno" kako bi što prije preuzeli od ekstremista ključni grad Raku, uprkos žestokom protivljenju Turske koja Kurde smatra teroristima.

Vašington smatra da bi Raku trebalo što prije zauzeti zbog toga što predstavlja ključnu bazu islamske države ne samo u Siriji već je i utočište za operativce koji planiraju napade u zapadnim zemljama.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније