Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta, Objavila: J.B.Č. ]

11. 05. 2017. 17:29   >>  17:02 1

ZBOG DEMONSTRACIJA

U Tunisu vojska na ulicama

Predsjednik Tunisa Bedži Kaid Esebsi je naložio vojsci da zaštiti naftna i fosfatna postrojenja zbog sve učestalijih i masovnijih demonstracija građana nezadovoljnih visokom nezaposlenošću i korupcijom u unutrašnjosti zemlje.

"Država mora da štiti resurse naroda", rekao je Esibsi nakon što su u nekoliko navrata demonstranti blokirali puteve i time praktično zaustavili proizvodnju i dodao da je zbog toga ekonomija pretrpjela gubitak od dvije milijarde dolara, što je pogoršalo spoljni dug.

On je rekao da je donijeta "ozbiljna ali neophodna odluka", i da iako imaju prava da demonstriraju, građani to moraju učiniti u skladu sa zakonom.

Demonstrante, koji već nekoliko nedjelja izlaze na ulice, policija je juče rasterala suzavcem, a u gradu Teruba jedan trgovac se samozapalio tokom protesta. On je prebačen u bolnicu i nije životno ugrožen.

Demonstranti traže više poslova i bolje uslove života u unutrašnjosti zemlje, koja je mnogo siromašnija od priobalja. Takođe su nezadovolji jer smatraju da je sadašnja vlada omogućila bogatašima koji su tokom prethodnih režima bili povezani sa korupcijom, da nastave poslovne aktivnosti.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније