Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č ]

08. 05. 2017. 16:39   >>  16:15

OLAND NAJAVIO

Inauguracija Makrona u nedjelju

Odlazeći francuski predsjednik Fransoa Oland izjavio je danas da će inauguracija njegovog nasljednika Emanuela Makrona biti u nedjelju.

Oland je danas ceremoniji povodom 8. maja, Dana pobjede, kod Trijumfalne kapije u Parizu, prisutvovao zajedno sa novoizabranim proevropski orijentisanim predsjednikom.

Oland je rekao novinarima da će dužnost svom nasljedniku predati u nedjelju u Jelisejskoj palati.

Francuski mediji su prenijeli da su danas ispred Trijumfalne kapije mogli da se vide brojni dobronamjerni gestovi odlazećeg predsjednika prema Makronu.

Njihovo današnje pojavljivanje je, kako se navodi, skoro odavalo utisak da dvojica zvaničnika imaju odnos oca i sina.

Oland je rekao da sa "mnogo emocija" danas prisustvuje ceremoniji, ali da se tako osjeća i zbog toga što u protokol može da uputi Makrona, svog bivšeg ministra ekonomije i novog predsjednika.

Inauguracija će biti održana tačno nedjelju dana poslije drugog kruga izbora, na kojima je Makron osvojio 65,10 odsto, a kandidatkinja ekstremne desnice Marin Le Pen 33,90 odsto glasova.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније