Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č ]

06. 05. 2017. 20:29 >> 20:12
1

NALOZI IZDATI

Turska hapsi sudije i tužioce

Turska je izdala naloge za hapšenje 23 sudije i tužilaca koji su smijenjeni sa svojih funkcija, javila je danas agencija Anadolija.

Šest tužilaca i 17 sudija osumnjičeni su da su "pripadnici oružane terorističe organizacije".

Vjeruje se da su oni sljedbenici muslimanskog svještenika Fetulaha Gulena koga Ankara smatra odgovornim za pokušaj državnog udara 15. jula prošle godine.

Dvoje sudija pritvoreni su dok su bili na poslu.

U petak je smijenjeno ukupno 107 sudija i tužilaca.

Od neuspjelog puča i proglašenja vanrednog stanja, otpušteno je oko 100.000 državnih službenika, uključujući 4.200 sudija i tužilaca, a više od 47.000 ljudi je uhapšeno.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније