Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

19. 06. 2013. 11:36   >>  11:36

UDAR AL KAIDE

Jemen: Dvoje mrtvih, 10 ranjenih u napadu

Najmanje dvije osobe su smrtno stradale, a deset je povrijeđeno u samoubilačkom napadu koji je izveden na pijaci u gradu Sada na sjeveru glavnog jemenskog grada Sane.

 

 

Napad se dogodio u jutarnjim satima na pijaci Osman el-Mujelli kada je eksplodirala bomba na motociklu.

Lider Husija Zujfulah Sami je u izjavi za agenciju Anadolija rekao da američki obavještajni servis za ovakve samoubilačke napade, kao organizatora, tereti terorističku organizaciju Al-Kaidu.

On je podsjetio na stanovništvo Husi koje živi u gradu Sada, te rekao da je na ovom području, pod istom upravom, ranije izvedeno još pet samoubilačkih napada.

Za vrijeme svrgnutog lidera grupe Husi Ali Abdulah Saliha, u periodu od 2004. do 2009. godine, na ovom području je došlo do šest velikih sukoba.

 

(AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније