Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavila: M.M.Lj. [ Beta ]

30. 04. 2017. 09:23   >>  08:56

ČEŠKA I SLOVAČKA

U poplavama stradalo četvoro ljudi

U lokalnim manjim poplavama koje su zahvatile Poljsku, Češku i Slovačku u posljednja dva dana nastradalo je četvoro ljudi.

U podivljalim potocima u slovačkoj reci Vah udavila su trojica muškaraca, a u Češkoj je nadjeno u potoku mrtvo tijelo starijeg Čeha.

U subotu je životom platio neopreznost zbog odlaska sa još sedmoricom drugova na splavarenje po nabujaloj rijeci Vah jedan Poljak koji je u bujici pao sa splava. Drugovi su uspjeli da ga izvuku iz bujice, ali već mrtvog.

U oblasti Kisuca u Žilnskom regionu na sjeveru Slovačke u petak je u lokalnom potoku u mjestu Hvozdnjica nađeno tijelo 56-godišnjeg Slovaka a u istoj oblasti u mjestu Ohodnjica sa podivljalom bujicom u koju se naglo pretvorio lokalni potok nije uspio da se izbori stariji Slovak, saopštio je portparol policije u Žilini Radko Moravčik.

U vodi se našao kada je zajedno sa jednim mlađim Slovakom krenuo da opere u potoku svoje terensko vozilo od blata, a kada je bujica ponijela kao od šale džip, obojica su iskočili.

Mlađi, 40-godišnji Slovak uspio je da se dohvati grana vrbe i prolaznici su ga izvukli na obalu, dok je leš drugog muškarca nađen sjutradan, pola kilometra dalje.

Blizu Pšibora na jugo-istoku Češke u nabujaloj rječici Lubina nađeno je u subotu tijelo 75-godišnjeg Čeha čiji nestanak je dan ranije porodica prijavila policiji, saopštila je portparol regionalne moravsko-šlezijske policije Sonja Štetinska.

Uzbuna zbog lokalnih poplava proglašena je u subotu i za pet vojvodstava u Poljskoj uglavnom na jugu i zapadu zemlje, ali sa prestankom kiše vodostaj polako opada.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније