Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

27. 04. 2017. 21:46   >>  21:21 4

SPAŠENA POSADA

Ruski vojni brod potonuo kod Turske

Izviđački brod ruske Ratne mornarice "Liman" potonuo je danas poslije sudara s jednim teretnim brodom u Crnom moru, u blizini obale Turske, a svi članovi posade su spašeni, saopštile su turske vlasti.

Turska obalska straža je saopštila da je spašeno svih 78 osoba poslije sudara dva broda u blizini Bosfora.

Vlasti Turske su saopštile da je teretnom brodu, koji je plovio pod zastavom afričke države Togo, pri sudaru s ruskim vojnim brodom pričinjena manja materijalna šteta i da je nastavio plovidbu.

Kako je navedeno, još nije poznat tačan uzrok sudara koji se dogodio u gustoj magli.

Turska privatna televizija NTV prenijela je da je teretni brod prevozio ovce iz Rumunije u Jordan.

Ruski mediji su prenijeli u februaru, pozivajući se na vojne izvore, da je brod "Liman" posmatrao vježbe NATO-a u Crnom moru.

Potonuli ruski brod "Liman" je stari istraživački brod u službi od 1970. koji je preuređen za potrebe ruske vojske, navela je agencija Frans pres.

Turski premijer Binali Jildirim razgovarao je danas telefonom s ruskim kolegom Dmitrijem Medvedevim, kojem je prenio žaljenje zbog potonuća ruskog vojnog broda u Crnom moru, prenijela je turska agencija Anadolija.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније