Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

18. 06. 2013. 13:01   >>  13:02

MASOVNA PRIVOĐENJA

Turska: Policija pretresa stanove i hapsi

Turska policija privela je danas više desetina ljudi izvršivši upad u njihove domove, kao i u dve medijske redakcije u okviru koordinirane akcije koja je izvršena u celoj zemlji posle tronedeljnih protesta protiv režima.

 

 

Policija je pretresla stanove oko 90 članova Socijalističke partije potlačenih, male ljevičarske grupe koja je bila veoma aktivna tokom protesta u parku Gezi u Istanbulu, saopštila je Advokatska komora u Istanbulu, prenijela je agencija AFP.

Vlasti su takođe organizovale pretres prostorija dnevnika Atilim i novinske agencije Etkin, a u Ankari je uhapšeno 30 osoba i još 13 u Eskisehiru na sjeverozapadu zemlje.

Prema turskom zakonu privedeni mogu da budu zadržani u pritvoru četiri dana prije nego što budu proslijeđeni na suđenje ili oslobođeni.

Demonstracije u Turskoj traju od 31. maja, a protest zbog izgradnje tržnog centra na mjestu parka u centru Istanbula pretvorio se u međuvremenu u opštu antirežimsku pobunu u kojoj su četiri osobe izgubile život, dok je više desetina povrijeđeno.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније