Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

18. 06. 2013. 12:12   >>  12:23

NA RUBU EGZISTENCIJE

Palestinka u 22-oj majka 11 djece

Nimet al-Batad je 21-godišnja majka jedanaestoro djece. Ona se udala sa 14 godina i rodila je četiri djevojčice u četiri različita poroda. Nimet kaže da je zaista željela muško dijete koje bi nastavilo prezime porodice, i kada je peti put ostala u drugom stanju, rodila je blizance od kojih je jedno bilo dječak.

 
„Nakon šestoro djece, išla sam na sterilizaciju, ali Božije davanje, ostala sam u drugom stanju i rodila petorke. Bila sam u šoku kada su mi doktori rekli za moje stanje", objašnjava ona.

Nimet je odlazila kod ljekara kako bi prekinula trudnoću, ali kako navodi, oni nisu htjeli da to učine kako je trudnoća bila starija od tri mjeseca.

„Oni su rekli da ne žele ubiti petero djece i da svako od njih ima svoju nafaku. Poručili su mi da se pouzdam u Boga“, kaže Nimet.

„Doktori kažu da djeca moraju svaki dan piti pre-term mlijeko. Jedna kutija tog mlijeka košta 13 dolara, a moj muž mjesečno zarađuje 200 dolara i imamo jedanaestoro djece“, kaže Nimet.

Ističući da se obratila lokalnim i međunarodnim nevladinim organizacijama, Nimet je rekla da ni od jedne organizacije nije dobila pozitivan odgovor.

 

 

„Moram se brinuti za 11 djece, od kojih pet treba posebnu njegu. A 2000. godine povrijeđena sam u nogu tokom napada“, kaže Nimet.

Ona apeluje na palestinske vlasti, posebno premijera Ismaila Henija i predsjednika Mahmuda Abasa da joj pomognu da obezbijedi mlijeko koje je potrebno za petero njene djece.

(Tekst i foto: AA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније