Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavio: O.Z. ]

19. 04. 2017. 19:45 >> 19:28

U VAŠINGTONU

Sastanak Trampa i Erdogana u maju

Ministar vanjskih poslova Turske Mevlut Čavušoglu izjavio je da će se predsjednik te zemlje Redžep Tajip Erdogan i njegov američki kolega Donald Tramp sastati u maju.

Novinari su Čavušoglua nakon sastanka u Ankari sa kolegom Miguelom Vargasom iz Dominikanske Republike pitali o telefonskom razgovoru Erdogana i Trampa, kao i o planiranoj posjeti turskog predsjednika Vašingtonu.

Čavušoglu je kazao da su dva lidera razgovarala o bilaterlanim odnosima i izrazila želju za sastankom u Vašingtonu kako bi razvili bilateralne odnose, prenosi turska agencija Anadolija.

Dodao je da je o tome razgovarao sa američkim državnim seketarom Reksom Tilersonom i da će odrediti datum prije NATO samita.

Čavušoglu je kazao da je Erdogan Trampu prenio svoj stav o dešavanjima u Siriji. Turski ministar je kazao da su podsjetili na to da tokom borbe protiv terorističke organizacije Islamska država ne treba zanemariti političko rješenje i da su ukazali na važnost djelovanja sa ispravnim grupama, prvenstveno u operaciji u Raki.

Takođe, Čavušoglu se osvrnuo i na referendum o setu ustavnih promjena u Turskoj održanom u nedjelju na kojem je turski narod izrazio podršku uvođenju predsjedničkog sistema u toj zemlji.

Dodao je kako su u Tursku pozvane strane organizacije među kojima i Organizacija za evropsku bezbjednost i saradnju (OSCE) kako bi vidjele da je vođen demokratski i transparentni proces.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније