Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

19. 04. 2017. 10:33 >> 10:06
1

VEĆA OVLAŠĆENJA

Putin čestitao Erdoganu pobjedu na referendumu

Ruski predsjednik Vladimir Putin čestitao je danas turskom kolegi Redžepu Tajipu Erdoganu pobjedu njegove opcije na referendumu o promjeni Ustava kojom su povećana ovlašćenja predsjednika Turske.

  

 

 

Prema izvorima bliskim turskom predsjedniku, Putin i Erdogan razgovarali su telefonom i o većoj saradnji povodom primirja u Siriji, javila je Anadolija.

Pobjedu su Erdoganu telefonom čestitali i slovenački predsjednik Borut Pahor, makedonski predsjednik Đorđe Ivanov, premijer Albanije Edi Rama i libanski premijer Saad al Hariri.

Na referendumu održanom u nedjelju većina turskih birača glasala je za usvajanje 18 ustavnih amandmana, čime će, između ostalog, parlamentarni sistem vlasti u Turskoj biti zamijenjen predsjedničkim, što podrazumijeva znatno veća Erdoganova ovlašćenja i teoretsku mogućnost da ostane na vlasti do 2029. godine.

Prema nezvaničnim rezultatima, za ustavne promjene glasalo je 51,41 odsto izašlih birača, dok je protiv bilo 48,59 odsto. Izlaznost na turskom referendumu bila je 85,46 odsto, prenijela je Anadolija.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније