Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

17. 06. 2013. 20:54 >> 20:55

PROTEST

Kopenhagen: Stotine majki dojilo bebe na trgu

Stotine majki s bebama protestovalo je u Kopenhagenu jer je odbijena žalba jedne majke na vlasnika kafića koji joj nije dozvolio da podoji bebu u njegovom kafeu.

Ova majka kaže da su joj gosti u kafeu prišli da je kritikuju zbog dojenja bebe. Ona je izjavila za dnevnik Politiken da su neki rekli da je dojenje u javnosti isto kao i da „idete u toalet dok jedete“.

Današnji protest organizovala je Trina Marija Larsen radi promocije dojenje na javnom mestu.

Dojenje u javnosti je rasprostranjeno u nordijskim zemljama, ali je Larsen rekla da ima sve više pritužbi zbog dojenja u restoranima i kafeima, i da je organizovala današnji protest da bi zatražila da se ne zabrani dojenje na tim mestima.

Danski ljekari preporučuju da majke doje svoje bebe najmanje šest meseci.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније