Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ B92; Objavila: J.B.Č ]

15. 04. 2017. 17:38 >> 18:14

STIGLO TREĆE PISMO

"Hitlerovac" iza napada na fudbalere?

Njemačko državno tužilaštvo ispituje istinitost novog pisma u kojem se preuzima odgovornost za napad na igrače Borusije iz Dormunda.

U tom pismu se istovremeno najavljuju novi napadi, između ostalog, i na proteste uperene protiv desničarske stranke Alternativa za Njemačku (AfD), koji će se održati 22.aprila u Kelnu, prenosi Hina pozivajući se na njemačke medije.

"Moramo svaku prijetnju uzeti ozbiljno s obzirom na to da još ne raspolažemo čvrstim indicijama o pozadini napada na autobus s igračima Borusije Dortmunda", prenio je njemački Tagešpigl čija je redakcija primila i najnovije pismo u kojem se preuzima odgovornost za napad u utorak.

Redakcija tog lista primila je anonimni mejl u četvrtak uveče, u kome se "poziva na Adolfa Hitlera" i kritikuje politika multikulturnog društva, kao i migrantska politika njemačke kancelarke Angele Merkel.

"Poteći će šarena krv 22. aprila", piše u mejlu, a istražitelji to povezuju sa velikim protestima protiv dijesnog populizma koji bi naredne subote trebalo da se održi u Kelnu pod nazivom "Šareno protiv smeđeg".

Kako se navodi, to je treće pismo u kojem se preuzima odgovornost za napad na igrače Dortmunda.

U bombaškom napadu na autobus sa igračima fudbalskog tima Borusuja, povrijeđeni su jedan igrač i jedan policajac iz pratnje.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније