Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Beta [ Objavila R.B. ]

14. 04. 2017. 22:28   >>  22:01 1

IZBODENA NOŽEM

Palestinac ubio britansku turistkinju

Turistkinja iz Velike Britanije je ubijena danas u napadu nožem kraj jerusalimskog starog grada. Osumnjičeni napadač je uhvaćen, javljaju izraelski mediji.

Izraelska hitna pomoć Crveni Davidov štit rekla je da je mlada žena ubodena nožem više puta dok se vozila vozom. Ona je u bolnici podlegla zadobijenim ranama.

Još jedna trudna žena je povrijeđena, kada je voz stao na stanici u vrijeme napada i još jedan čovjek je zadobio lakše povrede bježeći od napadača.

Lokalni mediji javljaju da je osumnjičeni napadač mentalno oboljeli 57-godišnjak iz istočnog Jerusalima.

Napad se dogodio u vrijeme jevrejskog praznika Pashe i pred sjutrašnju ceremoniju Svetog ognja u Jerusalimu kada se očekuju hiljade hrišćanskih hodočasnika u tom gradu.

Oko 1.500 policajaca iz drugih okruga je razmješteno u Jerusalimu povodom Pashe i grad je u visokoj pripravnosti, mada prije praznika nije bilo konkretnih upozorenja o mogućim terorističkim napadima.

Od septembra 2015. godine Palestinci su ubili 43 Izraelca i dvoje američkih turista, uglavnom u napadima nožem, ali i u oružanim i napadima vozilima. U isto vreme poginulo je 243 Palestinaca, prema podacima agencije Asošijeted pres. 

Izrael tvrdi da su većina bili napadači i da je nasilje podstaknuto huškanjem na napade. Palestinci, međutim, smatraju da je to posljedica decenijske okupacije teritorije na kojoj oni planiraju da osnuju svoju državu.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније