Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ B92 ]

07. 04. 2017. 17:40 >> 17:13
4

MEDVEDEV OCIJENIO

SAD na ivici sukoba sa Rusijom

Premijer Rusije, Dmitrij Medvedev kaže da je napad na vojnu bazu u Siriji kršenje i međunarodnih i američkih zakona, ali i da je "na ivici sukoba sa Rusijom".

"Umjesto njihove stalno ponavljane teze o zajedničkoj borbi protiv zajedničkog neprijatelja - Islamske države, Trampova administracija je dokazala da će se ona žestoko boriti protiv legalno izabranih vlasti u Siriji", naveo je Medvedev na Fejsbuku.

Medvedev je naveo da su se "ostaci predizborne magle razišli" i da je nova administracija pokazala svoju zavisnost od mišljenja establišmenta u Vašingtonu, "onog koji je novi predsjednik oštro kritikovao".

Kako je naveo, "toj mašineriji" je bilo dovoljno samo dva i po mjeseca da slomi Trampove predizborne stubove.

Američki predsjednik je tokom protekle noći donio odluku da se kao odgovor na navodni napad hemijskim oružjem u Idlibu odgovori raketiranjem vojnih ciljeva u Siriji.

Američki saveznici su pozdravili ovaj potez, ali ga je Rusija oštro osudila, ocijenivši da je u pitanju agresija na suverenu državu.

Rusija je suspendovala dogovor sa Vašingtonom o komunikaciji i sprečavanju incidenata iznad Sirije tokom operacija, a šef diplomatije Sergej Lavrov je nagovijestio da bi ovaj događaj mogao da ima dalekosežne posljedice na odnose Rusije i SAD.

Takođe, iz Kremlja je poručeno da je u pitanju bio "napad na saveznika Rusije".

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније