Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

05. 04. 2017. 10:33 >> 10:07
7

KOD POBUNJENIKA

Moskva:Pogođeno skladište toksičkih supstanci

Sirijska avijacija pogodila je pobunjičko skladište u kome su se nalazile "toksičke supstance," saopštilo je danas rusko Ministartvo odbrane, dan pošto je sirijska NVO javila da su sirijske vlasti izvele hemijski napad na sjeverozapadu Sirije u kome je prema najnovijim podacima, poginulo najmanje 72 civila.

 

 

 

Kako je navelo rusko Ministarstvo odbrane, "prema objektivnim podacima ruske kontrole vazdušnog prostora sirijska avijacija je izvršila udar na terorističko skladište oružja blizu Kan Šeikuna".Na lokaciji tog skladišta se nalazila radionica za proizvodnju bombi sa toksičkim supstancama, navelo je ministarstvo.

Kako je prenijela ruska agencija Tass, iz ovog skladišta, oružje sa hemijskim nabojem su ekstremisti isporučivali u Irak."Međunarodne organizacije i zvanične vlasti zemlje više puta su potvrdile da su teroristi koristili to oružje", rekao je portparol ruskog ministarstva odbrane, prenosi Tass. Portparol je rekao da su ti projektili slični onima koje su koristili ekstremisti u Alepu u Siriji, gdje su nj

ihovu upotrebu zabilježili ruski vojni stručnjaci.Rusko ministarstvo je navelo da su iznijete informacije "potpuno pouzdane i objektivne".

Sirijska opservatorija za ljudska prava danas je saopštila da se broj nastradalih u, kako smatraju hemijskom napadu na sirijski Kan Šeikun, podigao na 72, među kojima i 20 djece.

Prethodno je bilo javljeno da je 58 ljudi stradalo u jučerašnjem napadu hemijskim oružjem na grad Kam Šeikun, pobujneničko i ekstremističko uporište na sjeverozapadu Sirije.

Sirijska opozicija juče je optužila, kako je navela "kriminalni režim" sirijskog predsjednika Bašara al Asada, da je izvršio napad sa projektilom sa toksičkim gasom i pozvala Savjet bezbjednosti UN da odmah otvori istragu.

Vašington, London i Pariz su takođe optužili vlasti u Damasku da su odgovorne za taj napad, koje su negirale odgovornost i optužile pobunjenike.

Savjet bezbjednosti danas će održati hitan sastanak povodom tog napada, a SAD, Francuska i Velika Britanija podnijele su prijedlog rezolucije u kome se osuđuju sirijske vlasti.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније