Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č ]

30. 03. 2017. 15:15 >> 14:49
3

SAMO EU

Mej: Britanija ne napušta Evropu

Britanska premijerka Tereza Mej izjavila je, dan nakon otpočinjanja procesa izlaska Britanije iz EU, da iako njena zemlja "napušta Evropsku uniju, ne napušta Evropu".

U danas objavljenom članku koji je napisala za Frankfurter Algemajne Cajtung (Frankfurter Allgemeine Zeitung) Mej je rekla da odluka o napuštanju "ne predstavlja odbacivanje vrijednosti koje dijelimo kao Evropljani, niti pokušaj da se naškodi EU ili ostalim njenim članicama".

Mej dalje kaže da je Britanija svjesna da će izgubiti uticaj na regulativu evropske ekonomije i da to prihvata.

"Ali ne postoji razlog zbog čega ne bi mogli da stvorimo novu, duboko i specijalno partnerstvo između Ujedinjenog Kraljvstva i EU, koje je dobro za sve nas", piše Mej.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније