Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

29. 03. 2017. 08:20 >> 08:04
2

POČINJE ODVAJANJE

Mej potpisala pismo koje pokreće Bregzit

Britanska premijerka Tereza mej potpisala je sinoć zvanično pismo koje će danas biti predato Briselu i kojim će Velika Britanija zvanično otpočeti pregovore o Bregzitu, pokazuje slika objavlljena iz njene kancelarije.

 

 

 

Na slici koju je objavio Dauning strit, Tereza Mej potpisuje pismo kojim se aktivira član 50 Lisabonskog ugovora i koje će prije podne biti predato predsjedniku Evropskog savjeta Donaldu Tusku.

Aktiviranjem ovog člana pokreću se dvogodišnji pregovori odvajanja Britanije od Evropske unije.Iz kancelarije premijerke navodi se da će ona u obraćanju donjem domu parlamenta reći da će tražiti "pravi dogovor za svaku pojedinačnu osobu u zemlji" uključujući i državljane EU.

Ona će pozvati Britance da se ujedinje sada kada zemlja kreće na "značajno putovanje".

Britanci su prošlog juna većinom glasova na referendumu odlučili da izađu iz Evropske unije.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније