Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

27. 03. 2017. 12:38   >>  12:13

POSLJEDNJA ČETVRT

Nova evakuacija pobunjenika iz Homsa

Posljednju četvrt Homsa koja je pod kontrolom sirijske opozicije danas je napustila još jedna grupa pobunjenika sa svojim porodicama, javila je državna televizija.

 


 

Evakuacija 466 ljudi, uključujući 129 boraca, druga je evakuacija iz četvrti Vaer, u skladu s dogovorom opozicije i vlade, postignutim uz posredovanje Rusije.

Pobunjenici su pristali da napuste Vaer poslije višegodišnje opsade i bombardovanja provladinih snaga, a dobili su garancije da će imati bezbjedan prolaz u oblasti pod kontrolom pobunjenika na sjeveru Sirije.

Očekuje se da će evakuacije trajati više sedmica, poslije čega će vlada moći da potvrdi kontrolu nad cijelim gradom prvi put poslije više godina.Neki opozicioni aktivisti su kritikovali sporazum, tvrdeći da će biti raseljeno 12.000 stanovnika Vaera, uključujući 2.500 boraca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније