Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Mina biznis; Objavila: J.B.Č. ]

26. 03. 2017. 09:34   >>  09:09

ISTRAŽIVANJE BLUMBERGA

Meksiko atraktivan za investitore

Meksiko je za investitore najatraktivnije tržište u razvoju, uključujući rast, prinos i kapital, dok je Indija najgore tržište, pokazalo je istraživanje Blumberga.

Meksiko je iskoristio priliku da poradi na marketingu i imidžu nakon što je predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Donald Tramp, kazao da će podići zid na granici sa tom zemljom, prenosi SEEbiz.

Pažnja investitora ove godine biće usmjerena na zemlje u kojima postoji poboljšanje političke klime. Na listi popularnih destinacija Meksiko se našao kao jedna od najatraktivnijih zemalja u tom dijelu, prije svega zbog niske vrijednosti pezosa, cijena bakra i očekivanja povoljnijih mjera za investitore nakon predsjedničkih izbora u zemlji.

Rusija se, sudeći prema tabeli Blumberga, ne čini privlačna investitorima, jer oni ne žele da se oslanjaju na niske kamatne stope i kupuju državne dionice od niske vrijednosti.

U Brazilu su akcije Petrobrasa i dalje jeftine, ali analitičari prognoziraju da će kompanija teško biti u stanju da obnoviti poslovanje u ovoj godini.

Indija je najmanje atraktivna za investitore zbog relativno skupih dionica, obveznica i valute.

Ekonomista iz Singapura Vaninder Sing smatra da se Indija trenutno na tržištu pojavljuje kao neatraktivna za investitore.

"Moraćemo vidjeti da li će doći do određenih korekcija na tržištu", kazao je Sing.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније