Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

26. 03. 2017. 08:51 >> 08:25

VANREDNI

Parlamentarni izbori u Bugarskoj

U Bugarskoj se danas održavaju vanredni parlamentarni izbori koji su raspisani pošto je premijer Bojko Borisov, iz stranke desnog centra Građani za evropski razvoj Bugarske (GERB), podnio ostavku poslije poraza njihove kandidatkinje na predsjedničkim izborima.

 

 

  

Prema posljednjim anketama, GERB bi ponovo mogao da osvoji najveći broj glasova, iako je izjednačen s koalicijom oko Bugarske socijalističke partije.

Cenzus od četiri odsto trebalo bi, kažu ankete, da pređu još i Ujedinjeni patrioti i centristički Pokret za prava i slobodu (DPS) sa oko sedam odsto glasova, kao i Volja sa oko šest i Glas naroda sa četiri odsto glasova.

Ostale partije se, prema tim anketama, neće izboriti za jedno od 240 mjesta u parlamentu.

Analitičari ocjenjuju da će uz takve rezultate biti neophodna koalicija, a smatraju da bi GERB lakše mogao da formira koalicionu vladu, iako se predviđa da će ta vlada biti relativno nestabilna.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније