Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: F.R. [ Beta ]

25. 03. 2017. 17:22 >> 16:57
3

"SREĆAN ROĐENDAN EU"

Marš za Evropu u Berlinu

Više hiljada ljudi danas je učestvovalo u maršu za Evropu u Berlinu. Učesnici manifestacije su simbolično razbili zid od kartona koji je podignut na mjestu nekadašnjeg Berlinskog zida koji je dijelio grad.

Marš podrške Evropi počeo je kod Bebelplaca, a učesnici su se preko centralnog bulevara Unter den Linden uputili do Brandenburške kapije.

Uz poruke "Evropa ujedinjena u solidarnosti" i "Srećan rođendan EU", okupljeni su kod Brandenburške kapije pustili balone u bojama zastave Unije.

Prema organizatorima, manifestaciji se pridružilo oko 6.000 građana.

Slični marševi za Evropu održani su danas, kada su lideri 27 članica EU potpisali deklaraciju o daljem razvoju Evrope na neformalnom, svečanom samitu u Rimu, i u drugim evropskim glavnim gradovima.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније