Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

21. 03. 2017. 14:25 >> 14:00

NAJAVILA PREDSJEDNICA

Tajvan će graditi sopstvene podmornice

Tajvanska predsjednica Caj Ingven rekla je danas da će to ostrvo graditi sopstvene podmornice da bi zaobišlo napore Kine da spriječi njihovu nabavku takvih plovila u inostranstvu.

 

 

 

 

Caj je danas prisustvovala potpisivanju memoranduma o razumijevanju o izgradnji podmornica tokom posjete glavnoj mornaričkoj bazi u Gaosjonu.

Podmornice će biti građene kroz zajedničko ulaganje vladinog Čungšan instituta za nauku i tehnologiju i bivšeg državnog preduzeća CSBC korporacije.Caj je prije nedjelju dana objavila investiciju od 2,1 milijarde dolara za proizvodnju trenažnih letjelica za vazduhoplovne snage koje će biti projektovane i proizvedene na Tajvanu.

Kina koja smatra Tajvan dijelom svoje teritorije, uspješno je do sada upotrijebila svoju diplomatsku i ekonomsku moć da spriječi to ostrvo da kupuje vojnu opremu u inostranstvu, navodi agencija AP.

Odnosi Kine i Tajvana znatno su se pogoršali od kada je za predsjednicu izabrana Caj prošle godine, ona je iz partije koja je jasno neprijateljski nastrojena prema Pekingu.

Ostrvo je politički odvojeno od Kine od kada su komunisti preuzeli vlast u Pekingu 1949. godine.Poslije osam godina približavanja odnosi su dosta zahladnjeli od dolaska Caj Ingven na vlast prošle godine.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније