Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

20. 03. 2017. 09:15 >> 08:50
2

FRANCUSKA POLICIJA

Napadač bio pod uticajem droge

Francuski zvaničnici potvrdili su da je 39-godišnji Zijed Ben Belgacem, koji je u subotu ubijen na pariskom aerodromu Orli u trenutku napada na vojnike, bio pod uticajem droge i alkohola, prenosi Anadolija.

 

Iz kabineta pariskog tužioca saopštili su da su toksikološki testovi pokazali nivo alkohola od 0,93 grama po litru u krvi ubijenog napadača kao i prisustvo kokaina i kanabisa.

Njegov otac je u nedjelju izjavio da Zijed "nije bio terorista", već da su za njegove postupke krivi alkohol i droga.

"Moj sin nije bio terorista. Nikada se nije molio i pio je. Pod uticajem alkohola i kanabisa tako završite", rekao je otac Belgacema.

Francuski predsjednik Fransoa Oland izjavio je ranije da će istražitelji utvrditi da li je napadač, koji je bio francuski državljanin, imao "terorističku zavjeru iza sebe". Odbacio je bilo kakvu povezanost napada sa predstojećim predsjedničkim izborima u aprilu i maju i poručio da ih ništa neće zaustaviti u borbi protiv ekstremista u narednim godinama.

Podsjećamo, u subotu ujutru na aerodromu Orli u Parizu, Belgacem je pokušao oduzeti oružje vojniku i neutralisan je. Dio aerodroma je potom evakuisan, a poduzete su visoke mjere sigurnosti. Svi letovi na pomenutom aerodromu su zaustavljeni i preusmjereni ka aerodromu Šarl De Gol.

U Francuskoj je još uvijek na snazi vanredno stanje proglašeno nakon što je u Parizu 13. novembra 2015. godine izvedena serija terorističkih napada u kojima je poginulo 130 ljudi.

Vanredno stanje je produženo nakon terorističkog napada u Nici 14. jula 2016. godine u kojem su ubijene 84 osobe.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније