Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Objavio: P.R. [ Beta ]

18. 03. 2017. 23:24 >> 22:59

NJEMAČKA TESTIRA

Softver za prepoznavanje glasa za migrante

U Njemačkoj počinje testiranje softvera za prepoznavanje glasa koji može da odredi iz koje zemlje dolaze migranti bez dokumentacije, saopštili su zvaničnici.

Zavod za izbjeglice i migrante u Njemačkoj saopštio je da će novi automatizovani sistem početi da radi u roku od dvije nedjelje, ali neće biti spreman za zvaničnu upotrebu najmanje godinu dana.

Cilj je da softver otkrije migrante koji govore arapski jezik i dolaze iz Sirije, a nemaju dokumentaciju da to dokažu, što će povećati njihove šanse za dobijanje azila u Njemačkoj.

Lingvisti sumnjaju u efikasnost novog sistema, navodeći da je nemoguće da će mašina biti potpuno tačna, jer se jezik i govor stalno mijenjaju.

Novi softver koristiće se uz tehnologiju za utvrđivanje identiteta koja je već u upotrebi, rekli su njemački zvaničnici za agenciju AP.

Kako se navodi, uz očitavanje glasa, mnoštvo podataka, uključujući dokumentaciju podnosilaca zahtjeva za azil, biće obrađeno prije odluke o azilu. Zvaničnici će, ako je to potrebno, potražiti i pomoć stručnjaka.

U Njemačkoj se od 1998. godine koristi manje sofisticirana analiza govora za procjenu porijekla, navodi Dojče vele.

Program je sličan sličnim sistemima za identifikaciju koji se koriste u bankama i osiguravajućim kompanijama i mogu da razlikuju dijalekte.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније