Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č ]

15. 03. 2017. 11:23 >> 10:58

PREGOVODI O BREGZITU

Tusk: EU neće dozvoliti zastrašivanje

Evropska unija neće dozvoliti da se zastrašuje prijetnjama tokom pregovora o Bregzitu, rekao je predsjednik Evropskog savjeta Donald Tusk osvrćući se na mogući razlaz Londona i Brisela bez sporazuma.

"Želim da budem jasan, da bi scenario bez sporazuma bio loš za sve, i posebno za Veliku Britaniju", rekao je Tusk u obraćanju Evropskom parlamentu u Strazburu.

"Nećemo dozvoliti da se zastrašujemo prijetnjama", dodao je Tusk.

Tusk je rekao, da ideja, da bi nepostizanje sporazuma o razlazu bilo dobro za Veliku Britaniju i loše za EU, "sve više prelazi u oblik prijetnji".

U govoru u januaru britanska premijerka Tereza Mej bila je protiv namjere da se Britaniji nametne "kazneni" sporazum o izlasku iz Unije koji bi bio "katastrofalan čin" za EU.

"Bolje je biti bez sporazuma nego imati loš sporazum", rekla je tada ona.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније